Αγαπητέ/η μαθητή/τρια

Το Παιδαγωγικό Τμήμα της ΑΣΠΑΙΤΕ σε συνεργασία με το ΜΠΣ «Επιστήμες της Αγωγής μέσω Καινοτόμων Τεχνολογιών και Βιοϊατρικών Προσεγγίσεων» του ΠΑΔΑ, με την Έδρα της UNESCO στην Εφηβική Υγεία και Ιατρική και με αρωγό την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος Ο.Ε.Φ.Ε., διενεργεί έρευνα για τη μελέτη του επιπέδου αντιλαμβανόμενου στρες, άγχους εξετάσεων, στρες σχολικών προσδοκιών, αντιλαμβανόμενης κοινωνικής υποστήριξης και επαγγελματικής προσαρμοστικότητας των μαθητών Λυκείου κατά το έτος 2022-2023. Η έρευνα απευθύνεται σε μαθητές Α', Β' και Γ' Λυκείου δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων της Ελλάδας.

Η συμμετοχή είναι εθελοντική και ανώνυμη και η διαχείριση των πληροφοριών έχει σχεδιαστεί με τρόπο που να διασφαλίζει απόλυτα την εμπιστευτικότητα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (βλ. https://www.dpa.gr/el/enimerwtiko/nomothesia/proswpika/nomothesia_prwsopikwn). Τα στοιχεία που θα συλλεχθούν ΔΕΝ ταυτοποιούν φυσικά πρόσωπα και συλλέγονται με αποκλειστικό σκοπό την ερευνητική μελέτη των δεδομένων των απαντήσεων, οι αναφορές για τις οποίες θα γίνουν με συγκεντρωτικά δεδομένα. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα χρησιμοποιηθούν για τον σχεδιασμό, την οργάνωση και την υλοποίηση προγραμμάτων αναγνώρισης και διαχείρισης άγχους εξετάσεων και σχολικού στρες, καθώς και Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας.

Με την ολοκλήρωση της συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου (δηλώσεις απλού τσεκαρίσματος σε 6 σελίδες που μπορούν να συμπληρωθούν σε 15-20 λεπτά περίπου), θα εμφανιστεί στην οθόνη σου η βαθμολογία σου μαζί με την κατάταξη σου (π.χ. χαμηλό επίπεδο, μέσο επίπεδο, υψηλό επίπεδο, κ.λπ.), με βάση τις απαντήσεις σου. Κατόπιν, εάν το επιθυμείς, μπορείς να κατεβάσεις σε αρχείο PDF και να εκτυπώσεις μια διατυπωμένη με απλά λόγια επιστημονική πληροφόρηση για το στρες και τους τρόπους πρόληψης και διαχείρισης, καθώς και οδηγίες για την άσκηση κατάλληλων και επιστημονικά τεκμηριωμένων τεχνικών χαλάρωσης.

Εφόσον συμφωνείς να συμπληρώσεις το ερωτηματολόγιο, προχώρησε παρακάτω και διάβασε προσεκτικά τις οδηγίες πριν από τη συμπλήρωση των απαντήσεων κάθε σελίδας. Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΨΕΙΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ.


Σε ευχαριστούμε για την ανταπόκριση σου.